Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5110cf4f948b4/
Українська правда
Київ

У мерії вперто відмовляються бачити, що хліб в столиці подорожчав

05.02.2013  10:22


Фото 4vlada.com

Столична влада, попри те, що з понеділка зросли ціни на батон "Київський" та хліб "Український", продовжує запевняти, що соціальний хліб не подорожчав.

Про це повідомляє прес-служба мерії.

"Ціни на хліб широкого вжитку (так звані, соціальні сорти) виробництва ПАТ "Київхліб" не підвищувалися, і, принаймні до кінця 2013 року, зазначене питання навіть не розглядатиметься", - цитує прес-служба заступника голови Київської адміністрації Анатолія Голубченка.

Він наголосив, що до категорії соціальних сортів хліба відноситься 6 найменувань продукції, а саме: хліб "Богданівський", "Пшеничний традиційний", "Печерський", "Арнаут", батон "Нива" та хліб "Український домашній".

Разом із тим, як пояснив генеральний директор ПАТ "Київхліб" Володимир Череда, різке збільшення вартості зерна та борошна змусило виробника підвищити на 24 копійок (6-7%), ціну на хліб "Український столичний" та батон нарізний "Київський", які не входять до категорії соціального хліба.

Водночас, за словами кореспондента "Української правди. Київ" у магазинах біля метро "Дарниця" 4 лютого батон "Нива" продавали за 4,1 гривні (раніше коштував 3,3 гривні), а хліб "Український" – за 4,8 гривні (раніше – 4 гривні).

За словами читачів УП, в окремих магазинах батон вже коштує 4,6 гривні.

У мерії відзначили, що для того, щоб надалі уникнути плутанини із назвами й виробниками хліба, у кожному магазині мають з’явитися окремі полиці для соціального хліба.

"Ми домовилися із "Київхлібом", що всюди, куди підприємство постачає свою продукцію, будуть створені окремі полиці із соціальними сортами хліба. Наразі такі полиці вже з’явилися майже в сотні столичних магазинів. Реалізація такої ініціативи дозволить споживачам чітко відрізнити хліб широкого вжитку виробництва "Київхліб" від будь-якого іншого зі схожою назвою", – зазначив Голубченко.

Водночас він додав, що столична влада відповідно до законодавства може впливати на цінову політику лише міського виробника, яким є "Київхліб". У той же час ці повноваження не поширюються на обласні заводи, які постачають хліб за прямими договорами з магазинами.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.