У Попова обіцяють, що соціальний хліб не дорожчатиме до кінця року



Фото ratatui.org

Ціна на соціальні сорти хліба не зростатиме упродовж 2013 року, бо для цього немає жодних підстав.

Про це заявив заступник голови Київської адміністрації Анатолій Голубченко під час зустрічі з представниками Аграрного фонду і Мінагропрому, повідомляє прес-служба мерії.

"Ми не бачимо жодних підстав для підвищення вартості на соціальні сорти хліба", - сказав чиновник.

Він відзначив, що влада має домовленості з Аграрним фондом, відповідно до яких борошно для виготовлення соціальних сортів хліба закуповується за здешевленою ціною, що дозволяє не змінювати ціну на хліб масового вжитку.

"Кількість вже закупленого борошна дозволяє виготовляти соціальні сорти хлібобулочних виробів упродовж усього 2013 року, не змінюючи їх ціну", – наголосив Голубченко.

Водночас опозиція запевняє, що хліб уже подорожчав – зранку 4 лютого.

За словами голови фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяни Меліхової, кияни обривають телефони і жаліються на подорожчання хліба на 20%.

"Громадяни скаржаться, що вранці, купуючи хліб соціальних сортів, вони побачили, що його вартість збільшилася. Відтак, ціна батона відсьогодні складає не 3,3 гривні, як це було раніше, а 4 гривні 7 копійок. Український сьогодні коштує 4,87 гривні",- розповіла Меліхова, яку цитує прес-служба.

Як відомо, до соціальних сортів хліба відносяться: хліб "Український домашній", хліб "Богданівський", "Пшеничний традиційний", "Печерський", "Арнаут" та батон "Нива".

12 листопада 2012 року "Київхліб" підвищив ціни на сорти хліба, що виготовляються за покращеною рецептурою, зокрема на "Український столичний подовий" з 4 гривень до 4,68 гривні та батон нарізний "Київський" з 3,50 гривень до 3,84 гривень.

Того ж дня Київська адміністрація звернулась до Антимонопольного комітету та Прокуратури Києва з проханням перевірити правомочність таких дій "Київхліба".

15 листопада Антимонопольний комітет зобов’язав ПАТ "Київхліб"встановити економічно обґрунтовані ціни на хлібопродукцію.

І вже 16 листопада "Київхліб" знизив ціну на два сорти хліба, які подорожчали з 12 листопада, - "Український столичний подовий" та батон нарізний "Київський".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ