Метрополітен каже, що стає небезпечним для пасажирів



Одного дня підземка може зупинитися? Фото з сайту метро

КП "Київський метрополітен" заявляє, що опинилося у кризовій фінансово-економічній ситуації, що може позначитися на безпечному перевезенні пасажирів.  

Про це йшлося на засіданні техніко-економічної ради 31 січня, повідомляє прес-служба метро.

Серед чинників, які призвели до кризи, у підземці називають недофінансування, невідшкодування витрат на перевезення пільговиків та невідповідність діючого тарифу на проїзд собівартості перевезень.

"Ці обставини спричинили системне погіршення фінансового стану Київського метрополітену. За підсумками господарської діяльності підприємства у 2012 році збиток склав 345 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

При цьому у підприємстві наголосили, що мають гостру проблему "зношених колій, адже вона напряму пов’язана із безпекою перевезення пасажирів".

"Заміни нині потребують 8,5 км рейок, 3 500 дерев’яних шпал та 396 перевідних і мостових брусів, що зносилися у процесі щоденного руху поїздів. Однак запаси матеріалів для ремонту колій на підприємстві вичерпано, а можливість їхнього придбання – відсутня", - йдеться в повідомленні.

Тому на засіданні техніко-економічної ради обговорили можливість зменшення швидкості руху поїздів на тих "ділянках, де колії відслужили своє".

"За нинішніх обставин таке рішення "Київського метрополітену" вбачається єдиним можливим та правильним. Адже попри фінансові проблеми, підприємство зобов’язане забезпечити безпеку руху поїздів та обслуговувати великий пасажиропотік", - йдеться в повідомленні.

Водночас у прес-службі наголосили, що зменшення швидкості руху поїздів – це "тимчасовий захід".

"Якщо потреби Київського метрополітену й надалі не фінансуватимуться належним чином, це призведе до подальшого зниження швидкості руху поїздів, а ще згодом – до закриття ділянок, де стан колій буде не придатним до експлуатації", - підсумували в метрополітені.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ