На Шулявці можуть збудувати трирівневу розв’язку. ФОТО



У Києві розглядають можливість побудови нової трирівневої розв'язки біля метро "Шулявська" на перетині проспекту Перемоги та вулиць Гетьмана і Довженка.  

Про це після засідання транспортної комісії заявив її голова Дмитро Олійник, повідомляє УНІАН.

"Комісія проект розглянула. Він нам видався дуже інноваційним і щодо економії фінансових ресурсів, і щодо пропускної спроможності цього транспортного вузла ", - сказав Олійник.

Він зазначив, що комісія рекомендувала інституту Генплану, управлінню містобудування, управлінню транспорту КМДА та іншим фаховим організаціям провести експертизи даного проекту.

Так може виглядати нова розв'язка

Згідно з проектом реконструкції, авторства архітектора Віктора Петрука, будівництво триярусної розв'язки з реверсним розподільчим кільцем дозволить збільшити пропускну спроможність ділянки до 19-22 тисяч автомобілів на годину (зараз розв'язка пропускає до 8 тисяч машин).

Окрім того, на думку автора проекту, така розв'язка зменшить аварійність на дорогах.

 

Вартість проекту становитиме близько 150 мільйонів гривень, що значно дешевше запропонованого раніше проекту Інституту "Київдормістпроект" (близько 370 мільйонів гривень), яким передбачається демонтаж частини цеху заводу "Більшовик".

Присутній на засіданні комісії головний архітектор Києва Сергій Целовальник констатував, що проект триярусної розв'язки цікавий, але потребує додаткового вивчення.  

Фото з сайту petruk.in.ua

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ