У Попова скоротили половину чиновників, щоб економити 15 мільйонів


З 1 січня завершився процес оптимізації структури Київської міської державної адміністрації.

Усі підрозділи, які мали перетворитися на Департаменти, завершили процедури перереєстрації, повідомили у прес-службі мерії.

"Метою оптимізації було підвищення якості та прозорості роботи міської влади, скорочення бюрократичного апарату та зменшення бюрократичних перешкод для пересічних киян. Через структурні зміни та впровадження електронного урядування ми маємо прийти до якісних змін у системі міського управління", – заявив заступник голови КМДА – керівник апарату Олександр Пузанов.

Тепер структура КМДА складається із апарату, до якого приєдналося Управління справами;
15 профільних Департаментів, які створені шляхом об’єднання кількох Головних управлінь, що виконували подібні чи однорідні функції; Державного архіву Києва, Служби у справах дітей, Управління культурної спадщини, Управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці та Управління туризму.

"Таким чином, замість 39 юридичних осіб у складі КМДА зараз залишився лише 21 структурний підрозділ", йдеться в повідомленні. 

Крім того, за словами Пузанова, зі 157 керівників управлінь та їх заступників половину скоротили і залишили лише 78.

Також на 10% скоротили загальну кількість службовців – до 1818 осіб. Число рівнів ієрархії зменшилося з 7 до 5.

Пузанов підкреслив, що кожен із Департаментів побудований за однаковим принципом. Кількість заступників керівника обмежена, на них також покладено повноваження керівників відповідних профільних управлінь.

"Оптимізація структури зменшила витрати на утримання Київської адміністрації більше ніж на 15 мільйонів гривень тільки за рахунок фонду оплати праці", - підсумували в прес-службі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ