"Беркут" заблокував вхід у мерію. Іноземні дипломати чекають на вулиці. Оновлена


Близько 20 бійців спецпідрозділу "Беркут" заблокували вхід у будівлю Київської мерії на Хрещатику у зв'язку з пікетом двох десятків представників громадських організацій.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За даними агентства, близько 20 "беркутівців" станом на 17.15 стежать за представниками громадських організацій, які намагаються ввійти в мерію, щоб звернутися до голови КМДА Олександра Попова з приводу ситуації з обранням Громадської ради при КМДА.

Вхід у КМДА закритий, до представників громадських організацій поки ніхто не виходить. У той же час перед будівлею збираються ошатно одягнені люди, яких також не пускають у мерію.

Як повідомляє УНІАН, через блокування входу "Беркутом" до будівлі мерії не можуть потрапити іноземні дипломати, зокрема з Індії та США.

Один із членів делегації повідомив, що в будівлі мерії має відбутися дипломатичний захід з нагоди річниці незалежності Індії.

Зокрема, близько 20 представників індійської делегації, включно з Послом Республіки Індія в Україні Радживом Кумаром Чандером, стояли на вулиці поруч із бійцями "Беркута" й чекали якоїсь реакції з боку КМДА.

Разом з тим під будівлю мерії продовжували прибувати дипломатичні представники різних країн, зокрема США, Китаю, Туркменістану, Казахстану, Узбекистану, Ірану, Туреччини, Британії.

Станом на 17.45 вхід в мерію розблокували, а учасники акції, що намагалися прорватися до керівництва столиці, розійшлися.

Як відомо, у вівторок у будівлі Головпоштамту на Хрещатику відбулися установчі збори Громадської ради при КМДА, на яких були обрані голова, секретар і 40 членів Ради. У зборах взяли участь 442 делегата. При цьому близько 200 з них, які представляють провладно налаштовані громадські організації, змогли об'єднатися й забезпечити обрання керівництва ради.

Це обурило представників опозиційних організацій на чолі із представниками ВО "Свобода", у результаті чого виникла бійка, і для реагування в будівлю прибули представники "Беркута".

При цьому в міліцію надійшло повідомлення про мінування приміщення, у якому проводилися збори. Ця інформація потім не підтвердилася.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ