Біля дитмайданчика наркомани влаштували звалище шприців. Влада не реагує. ФОТО



Столична влада та правоохоронці не звертають уваги на те, що поблизу дитячого майданчика знаходиться смітник, завалений використаними шприцами.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив читач Роман Маселко.  

За словами читача, 11 листопада 2012 року між будинками № 125 та 127 на проспекті Перемоги (у будинку №125 знаходиться аптека) він побачив велику кількість порожніх упаковок від лікарських засобів, які були розкидані на газонах біля аптеки та вздовж доріжки між будинками, та одноразових шприців.

"Коли ж дійшов до технічної будівлі, яка розміщена між двома будівлями то просто оторопів – на газоні лежала велика кількість використаних шприців, з відкритими голками та залишками крові. Усі вони були свіжими. На невеличкій площі я нарахував ПОНАД 50 !!!! нещодавно використаних шприців", - зауважив Маселко.

На одному квадратному метрі ціла купа шприців

Він додав, що буквально у 10-ти метрах від цього місця знаходиться дитячий майданчик, де постійно граються діти.

"Я поговорив з мешканцями будинку і вони повідомили, що така ситуація тут є звичною. Шприци і упаковки від лікарств постійно валяються під ногами і особливо ніхто цим не переймається", - наголосив Маселко.

Ще страшніша картина між кущами та деревами 

"18 листопада я знову проходив повз вказані будинки і виявив, що ця територія і надалі буквально всіяна шприцами. При цьому видно, що окремі з них давніші, але є і свіжі. Тобто виходить, що речові докази злочинів ось так валяються під ногами і на це ніхто не реагує. Я вже не говорю про те, як працюють комунальні служби, які відповідають за прибирання території", - розповів читач.

Шприци з залишками крові ніхто не прибирав  

Він зробив фото того, що побачив і 19 листопада року надіслав відповідні заяви у правоохоронні органи, адміністрацію президента, міністерство охорони здоров’я, державну службу молоді та спорту, Київську міську адміністрацію.

А за кілька днів їх побільшало 

"У заяві я описав все побачене (з доданими фотографіями), просив вжити відповідні заходи, а також надати інформацію про дії влади, спрямовані на боротьбу з наркоманією", - відзначив Маселко.

 А поруч - житлові будинки і дитячий майданчик

Однак через 10 днів після звернення, чоловік пересвідчився, що шприців ніхто не прибрав.

"На наступний день в Києві випав сніг і акуратно все прикрив. Тепер дітлахи спокійно бавляться у снігу нашпигованому голками з залишками крові наркоманів", - додав він.

Чоловік звернувся до всіх можливих органів, однак  

Однак найбільше, за словами Маселка, його шокувала реакція органів, до яких він звертався.

 отримав лише відписки 

"Я наївно сподівався, як мінімум на те, що міліція порушить кримінальну справу та проведе необхідні слідчі дії; комунальні служби приберуть територію від шприців. Яка ж була реальна реакція? Адміністрація президента, МОЗ та державна служба молоді та спорту подякували за мою турботу та налили багато води про те, як влада бореться з наркоманією та піклується про здоров’я нації", - відзначив Маселко.

Міліція не побачила фактів порушення, а в Адмінстрації президента подякувли за запит і розказали, як добре влада бореться з цією проблемою 

Він додав, що територію так і не прибрали.

Фото надані Маселком

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ