Громадська рада визначила, що будуватимуть на Андріївському узвозі



На Андріївському, де зруйнували триі будинки, хочуть збудувати концертний зал

Громадська рада Андріївського узвозу визначила дві концепції забудови простору на місці зруйнованої фабрики "Юність".

Про це повідомляє сайт junost.org.ua.

Перший проект передбачає будівництво концертного залу із природною акустикою для виконання камерних оркестрових творів, камерних балетних/театральних вистав, місткістю 400-500 місць, із додатковим виставковим простором та інфраструктурою.

Другий проект пропонує збудувати поліфункціональний культурний центр за принципом відкритого майданчика. Пропонується сумістити зали-трансформери для театрально-музичних заходів, виставкових і дискусійних залів, із додатковою інфраструктурою.

По допомогу в прийнятті фінального рішення Громадська палата звернулася до відомого історика, етнографа й арт-критика Миколи Скиби.

"Громадська палата ради вийшла на фінішну пряму і вже скоро представить рішення про функціональне призначення культурного простору на Андріївському узвозі, за долею якого спостерігають всі небайдужі кияни", – сказала активіст та координатор Громадської ради Юлія Філоненко.

Як повідомив "Українській правді. Київ" PR-директор компанії "Еста Холдинг" Антон Гливинський, поки конкретного проекту немає, а громадська рада визначилася лише з ідеями майбутньої забудови.

"Це поки лише концепція. Що там буде – зараз триває обговорення. Може, буде втілено одну концепцію, може, другу, а може рада прийме рішення об'єднати їх", - сказав він.

Гливинський додав, що після завершення обговорення буде оголошено архітектурний конкурс.

На запитання, коли ж стане зрозуміло, що конкретно збудують на місці "Юності", PR-директор "Еста Холдингу" сказав: "До кінця року".

Як відомо, конфлікт на Андріївському узвозі розгорівся навесні 2012 року. 7 квітня на вулиці, де на той момент тривала реконструкція, компанія Ріната Ахметова знесла три історичні будівлі.

На їх місці мали збудувати новий склобетонний центр "Андріївський плаза".

Однак громадськість виступила категорично проти забудови історичного центру міста.

Після кількох акцій протесту та широкого висвітлення проблеми в пресі, забудовник пообіцяв замість офісного центру збудувати арт-простір.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ