Захисники Десятинного провулку прийдуть під прокуратуру


25 січня о 12.00 політичні та громадські активісти розпочнуть пікетування столичної прокуратури, що на вул. Предславинській, 45/9.

Про це повідомили у Київської міської організації партії "Громадянська позиція".

Пікетувальники вимагатимуть забезпечити виконання припису Головного управління охорони культурної спадщини КМДА про заборону земельних робіт у Десятинному провулку, 3-5, який громадські активісти вручили забудовнику під час акції протесту 17 січня.

Активісти також планують принести шматки колючого дроту, яким будівельники відгородили "археологічно й історично безцінні землі від громади, продовжуючи і далі руйнувати підмурки палацу князя Володимира".

Як відомо, попри спротив мешканців і намагння перешкодити забудові історичних замель та культурних пам'яток, УПЦ (КП) у ніч на 30 листопада знесла будинки у пров. Десятиному, 3 та 5

На початку грудня Прокуратура Києва зобов’язала контролюючі органи перевірити законність будівництва у Десятинному провулку.

17 січня о 15.30 столичні активісти заблокували будівництво у Десятинному провулку, де УПЦ КП планує звести склобетонну висотку. Депутати двох політичних партій встановили там намети і відкрили громадські приймальні. Однак о 3.00 ночі 18 січня невідомі здійснили напад на намет політичної партії "Громадянська позиція". 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ