У Києві через неприбраний сніг вже полетіли голови



Мазурчак каже, хто не впорався зі снігом, буде звільнений

Керівництво Київської адміністрації розглядає питання про звільнення голів Голосіївського, Святошинського та Подільського районів у зв’язку з незадовільним прибиранням снігу та льоду.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Крім того, за халатне ставлення до своїх професійних обов’язків прийнято рішення щодо звільнення чотирьох директорів житлових організацій міста. Зокрема, керівника КП "РЕО-2" (Святошинський район), КП "ЖЕО-103" (Голосіївський район), КП "ЖЕО-301" (Деснянський район) та КП "Дирекція" (Солом’янський район)", - йдеться в повідомленні.

Як відзначив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, не дивлячись на те, що центральні вулиці міста були почищені, влада не задоволена загальною ситуацією з ліквідації накрижень на прибудинкових територіях, тротуарах, провулках тощо.

"При температурі повітря мінус 5 °С йшов дощ, і Київ – 835 квадратних кілометрів – перетворився у суцільну ковзанку", - сказав він.

Він додав, що одночасно прибрати велике місто – нереально, однак комунальникам не вистачило навіть доби, щоб повністю організувати безпечне пересування киян містом.

"На це були суб’єктивні та об’єктивні причини. І у тих ситуаціях, коли посадовці знехтували своїми обов’язками, вони повинні відповісти за халатність", - сказав Мазурчак.

Він додав, що упродовж двох діб в усіх районах столиці працювало 102 інспектори, вони надали звіт з фотофіксацією.

"За цей період за неналежне прибирання ожеледиці та снігу балансоутримувачам було вручено 837 приписів та складено 215 протоколів про адміністративні правопорушення. Як наслідок – ряду посадовців комунальних служб винесено догани. Відповідальні особи, які не виправили вчасно ситуацію, будуть притягнуті до відповідальності, аж до звільнення", – підсумував Мазурчак.

За інформацією call-центру, тільки за 23 січня зі скаргою про незадовільне прибирання снігу та льодяного покрову звернулося 562 мешканця міста.

Найбільше скарг було на прибирання льодяного покрову у місцях загального користування (230 звернень) та відсутність посипальних матеріалів  на дорогах, вулицях та тротуарах (223 звернення). Найбільше скарг надійшло від мешканців Соломянського району (45) та Голосіївського (43) районів.

Крім того, упродовж доби до call-центру від киян надходили слова вдячності за роботу двірників. Зокрема, мешканці столиці відзначили комунальників ЖЕКу-512 (Оболонський район), "РЕО-3" (Святошинський район), КП "Залізничне", КП "Батиївське" (Солом’янський район) та КП "Нивки" (Шевченківський район).

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ