Попов просить збільшити територію Києва



Київська адміністрація розробила проект землеустрою щодо встановлення та зміни межі  Києва, який передбачає збільшення території столиці.

За словами голови постійної комісії Київради з питань екологічної політики Дениса Москаля, територію столиці пропонується збільшити з 83 тисяч 585 га до 84 тисяч 974,4 га, повідомляє прес-служба "Республіки Київ".

"Враховуючи важливість документа для збереження територіальної цілісності Києва та захисту Біличанського лісу, екологічна комісія розгляне проект встановлення межі Києва на спеціальному засіданні 22 січня", - наголосив Москаль.

Політик зауважив, що документ передбачає включення до території столиці 2 тисяч 75,7 га земель Київської області з одночасним виключенням з меж Києва і передачі області 686,3 га.

"Зокрема, до території Києва планується включити селище Коцюбинське, яке з 2008 року дерибанить Біличанський ліс", - сказав Москаль.

Він закликав Верховну Раду, "особливо тих народних депутатів, які раніше працювали у Київраді", якомога швидше затвердити нові межі Києва.  

Депутат наголосив, що після затвердження Київрадою проекту про зміни меж Києва, документ буде передано для погодження до Київської облради і Київської облдержадміністрації та до Верховної Ради для прийняття рішення про встановлення межі столиці.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ