На скандальному будівництві у центрі Києва розтрощили приймальню нардепа. ФОТО



О 3.00 ночі 18 січня невідомі здійснили напад на намет політичної партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, який перекривав в’їзд на незаконне будівництво по провулку Десятинному, 5.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата.

Згідно з повідомленням, намет було встановлено, як громадську приймальну депутата 17 січня під час акції проти забудови, коли протестуючі вручили припис про заборону будівництва на даній території.

"Це сталось не очікувано. Ми не встигли відреагувати, молодики кримінальної зовнішності з території забудови налетіли і поламали повністю намет, а людей зіштовхнули прямо у болото і відразу сховались за парканом. Ми негайно викликали міліцію, яка зафіксувала злочинні дії щодо власності та приймальні народного депутата", - розповів голова виконкому Київської організації "Громадянська позиція" Роман Головня.

Намет-приймальню розтрощили молодики  

Він наголосив, що намет встановлювався з метою припинення будівельних робіт, які згідно з приписом Головного управління охорони культурної спадщини та іншої документації проводитись там не повинні.

 

"На сьогодні знищений намет ми замінимо на інший і будемо добиватися того, щоб історично і культурно безцінні землі не були знищені вандалами забудовниками", - пообіцяв Головня.

За його словами, станом на ранок 18 січня забудовники барикадуються за парканом, заварюючи всі ворота через, які можливо потрапити на територію будівництва. На самій території знаходяться 2 крани і прибувають робочі.

Як відомо, 17 січня о 15.30 столичні активісти заблокували будівництво у Десятинному провулку, де УПЦ КП планує звести склобетонну висотку.

На місці знесених будинків УПЦ КП хоче звести висотку 

До цього вони не раз намагалися перешкодити забудові історичних замель та культурних пам'яток. Зокрема, 22 листопада близько 30 столичних активістів не пропустили будівельну техніку на майданчик по провулку Десятинному, 3 і заявляли, що всіляко перешкоджатимуть будівництву. 

Однак у ніч на 30 листопада будинки у пров. Десятиному, 3 та 5 знесли

На початку грудня Прокуратура Києва зобов’язала контролюючі органи перевірити законність будівництва у Десятинному провулку, 3/5.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ