Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/50ec378eaf669/
Українська правда
Київ

У торговому центрі запевняють, що акула розбила носа при перевезенні

08.01.2013  16:13

ТРЦ "Ocean Plaza" запевняє, що акваріум у торговому центрі відповідає всім вимогам і велика акула з розбитим носом, яка там плаває, почувається добре.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сторінці Facebook торгового центру.

"У зв'язку з поширенням неправдивої інформації про погане утримування акули акваріумі Ocean Plaza, ми хочемо спростувати ці чутки. Обсяг акваріума – більше 300 кубічних метрів. Цей обсяг у комбінації з формою акваріума, що дозволяє рибам плавати по колу, дозволяє утримувати великих риб розміром до 2,5 м", - йдеться в повідомленні.

У ТЦ кажуть, що акула поранилася при транспортуванні

Що стосується пораненої акули, яка плаває в акваріумі, то за даними ТЦ, ушкодження вона отримала при перевезенні.

 З рибою поводилися не дуже обережно

"Акула отримала при транспортуванні невеликі ушкодження, які незабаром пройдуть. Ніякої інфекції на ушкоджених ділянках шкіри виявлено не було. Вона не проявляє агресії до інших мешканців акваріума й водолазів", - наголосили в ТЦ.

Але в ТЦ кажуть, що інфекції в ранах немає, і вони скоро заживуть

Утримання риб, зокрема, двох акул, у торговому центрі власники пояснюють тим, що дбають про інтереси людей та самих тварин.  

"Не кожна родина може дозволити собі подорож у тропіки, не всі, хто там побував, здатні опуститися з аквалангом на глибину. Одне із завдань публічного акваріума – показати жителям північних широт усю різноманітність життя у світовому океані в умовах, максимально наближених до природних", - йдеться в повідомленні.

Ось так виглядала акула, коли її впустили до акваріуму

В ТЦ наголошують, що акваріум обладнаний системою фільтрації, яка дозволяє підтримувати параметри води в нормі.  

"Захисникам природи буде цікаво довідатися, що для рибалок Індонезії продаж живцем невеликої кількості морських риб або штучне вирощування коралів – вигідна й гідна альтернатива хижацькому розгарбуванню рифів заради їжі. Дотепер головне знаряддя азіатських рибалок – динаміт, що дозволяє в лічені хвилини одержати гарний улов, але, що залишає після себе пустелю на довгі роки", - відзначають в торговому центрі.    

Як повідомлялося раніше, у ТЦ "Ocean Plaza" у невеликому акваріумі плаває велика акула з обдертими носом та хвостом. На думку захисникыв тварин, риба просто мучиться, бо їй тісно в акваріумі.

Скриншоти з відео ТЦ 

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.