Киянам радять не переїдати на новий рік


Столичні медики закликають киян дослухатися до порад, щоб святкування новорічно-різдвяних свят принесло радість і залишило лише гарні спогади.

Найголовніше, як стверджують фахівці, – не зловживати спиртним та не переїдати, повідомляє прес-служба Головного управління охорони здоров’я КМДА.

Медики наголошують, оскільки пізня новорічна вечеря – досить тяжке випробування для організму в цілому й для системи травлення особливо, доцільно повечеряти трохи раніше, приблизно о 20.00-21.00, а до святкового столу подати легкі закуски.

"Насамперед, слід їсти такі страви, що швидко перетравлюються. У першу чергу, це салати або страви, приготовані з урахуванням сумісності харчових продуктів, а також варена чи подрібнена їжа. Краще утриматися від смаженого м’яса, різносолів, маринадів тощо. Не варто захоплюватися екзотичною їжею, а зосередитися на тому, до чого звик ваш організм", - радять лікарі.

Крім того, за словами медиків, куштувати незнайомі страви потрібно дуже обережно – навіть якщо щось здалося надзвичайно смачним, краще обмежитися "дегустаційною" порцією.

"Слід їсти повільно. Також варто розмовляти за столом та періодично вставати – це допоможе організмові швидше перетравити їжу", - наголошують в Головному управлінні охорони здоров’я.

Також лікарі звертають увагу на те, що надмірне вживання алкоголю може бути дуже небезпечним для здоров’я.

Медики не рекомендують змішувати різні алкогольні напої і радять дотримуватися золотого правила – пити не більше "однієї дози" алкоголю на годину.

""Одна доза" – це 180 мл вина, або 360 мл пива, або 30 мл міцного напою. Спеціалісти констатують, що однією з причин похмільного синдрому є зневоднювання організму. Тому на кожну склянку алкоголю слід випивати по одній склянці води", йдеться в повідомленні.

"Після новорічних свят корисно повернутися до пісного раціону харчування, який можна урізноманітнити нежирним відварним (паровим) м’ясом, рибою, яйцями і молочними продуктами. Корисніше вживати більше овочів, фруктів і пити багато рідини (не менше, ніж 1-1,5 л на день)", - наголошують медики.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ