У Попова кажуть, що проїзд в метро має коштувати 3 гривні



Фото www.venividi.ru

Київська адміністрація вважає, що економічно обґрунтований тариф на проїзд у метро в 2013 році становитиме 3-3,05 гривні за поїздку.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

"Відповідно до розрахунків КП "Київський метрополітен", економічно обґрунтований тариф на 2013 рік становить 3-3,05 гривні. І це той тариф, що дасть можливість метрополітену працювати", - сказав Голубченко.

Він пояснив, що розрахунковий тариф визначається комунальним підприємством відповідно до собівартості перевезень і застосовується як орієнтир при формуванні тарифної політики в міському пасажирському транспорті.

Голубченко зазначив, що через наявність значної кількості пасажирів-пільговиків підприємство має високу бюджетну залежність, але роками не одержує повної компенсації втрат доходів за надані послуги.

Водночас Голубченко підкреслив, що місто має намір стримувати тарифи на нинішньому рівні доти, доки це буде необхідно жителям столиці.

"Але ми хочемо все-таки, щоб кияни могли користуватися недорогим громадським транспортом. Я можу сказати, що місто має стримувати наявний тариф стільки часу, скільки потрібно, щоб підвищити заробітну плату і пенсію, щоб людина змогла оплачувати", - додав Голубченко.

За його словами, на сьогодні міська влада вирішила не обговорювати питання підвищення вартості проїзду в метро.

"Сказати з упевненыстю, що в 2013 році підвищення не буде я не можу. Але на даний момент підвищення тарифів вирішили не обговорювати", - сказав Голубченко.

На початку грудня голова КМДА Олександр попов заявив, що у Києві об'єктивно назріло підвищення вартості проїзду в метро.

Як відомо, з 6 вересня 2010 року Київ підвищив вартість проїзду в метрополітені з 1,7 гривні до 2 гривень за поїздку.

У 2010 році "Київський метрополітен" вважав економічно обґрунтованою вартість проїзду 2,42 гривні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ