Чиновники Бучі під Миколая подарували собі квартири. ВІДЕО



Обурений заступник Бучанського міського голови Геннадій Дмитренко, який отримав чи то кімнату, чи то квартиру

Чиновники Бучі, що в Ірпінському регіоні на Київщині, на засіданні виконкому під Миколая роздали собі службові квартири.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" пише Ірина Федорів.

"Квартир було надано шість. Одна – начальнику відділу освіти Цимбалу Олегу, який нещодавно був прийнятий на роботу, друга – держадміністратору Бучанської ради Нелі Степаненко, третя – заступнику міського голови Дмитренку", - пише Федорів.

Крім того, за її словами, три квартири було надано ніби працівникам дитсадків, по жодній квартирі не оголошували адресу та кількість кімнат.

За словами юриста Ігоря Бартківа, з якого фонду надавались ці квартири – невідомо, адже коли такі питання розглядали раніше, то зазначали, що квартир для громадян немає.

До слова, журналістам, що прийшли на засідання виконкому, так і не вдалося отримати проектів рішень про надання квартир.

Після того, як журналісти взялися за це питання, в рішеннях виконкому сталися дивні метаморфози.

Виявилось, що Дмитренко отримав не службову квартиру, а службову кімнату. Заступник міського голови пояснює, чому на відео одне, а в документах вже інше.

"Я звернувся з заявою: прошу надати службове житло в вигляді кімнати. В тому галасі і в тому процесі – це помилково, може, було. Оговорка. Але я отримав кімнату," – сказав заступник міського голови Геннадій Дмитренко у коментарі "Вікна-новини".

Дмитренко також зазначив, що є механізм, який дозволяє службове житло зробити приватним й не повертати його громаді:

"Особи, які працюють і сумлінно виконують обов'язки, можуть звернутися з заявою, щоб перевести квартиру із службової в приватну".

Однак журналісти, що були присутні на виконкомі, кажуть, що роздавали не кімнати, а квартири.

"Вони за всі виділення квартир та інші питання голосували одностайно", - розповіла журналістка комунального ЗМІ Олена Жежера.

Після оприлюдненого в інтернеті відео прокуратура області розпочала перевірку просування квартирної черги в Бучі, адже багатодітні сім'ї та вчителі, що роками стоять у черзі, так і не бачать омріяного житла через чиновників. Результати прокурорської перевірки у прес-службі пообіцяли повідомити до нового року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ