Київрада відклала прийняття бюджету-2013 рік. Прийняла лише до розгляду



Київрада прийняла до розгляду бюджет Києва та програму соціально-економічного розвитку на 2013 рік.

За прийняття такого рішення на засіданні 20 грудня проголосували 75 депутатів.

Перед розглядом програми розвитку Києва та бюджету до депутатів звернувся голова КМДА Олександр Попов.

Він закликав Київраду не голосувати за прийняття бюджету.

"На мою думку, попередній уряд припустився помилок. І головна помилка в тому, що при прийнятті держбюджету не було консультацій з місцевою владою", - сказав Попов.

"Ми чекаємо на призначення нового уряду, аби одразу вступити в контакт для подальших перемовин. Саме тому я закликав депутатів Київради не приймати бюджет в представленій редакції, а прийняти його до розгляду і обговорення", – підкреслив чиновник.

Як додав доповідач з питання – заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, для стабільного розвитку в бюджеті Києва на 2013 рік не вистачає 4 мільярдів гривень.

За його словами, доходи бюджету-2013 становлять 18 мільярдів гривен,а  видатки 17 мільярдів 702 мільйони гривень.

"Звичайно, що ці показники нас не можуть задовольняти, оскільки не дають можливості підвищити соціальні стандарти та працювати над розвитком Києва як столиці. Чому саме так? Загальний обсяг надходжень до бюджету Києва на 2013 рік, без урахування трансфертів, становитиме 15,1 мільярда гривень, у тому числі загальний фонд – 13,1 мільярда гривень і спеціальний фонд – 2 мільярди", - сказав Крамаренко.

"При цьому з тих показників, що доведені нам Мінфіном, загальний фонд мав скласти 10 мільярдів грвиень, тобто навіть менше, ніж цього року (11,6 мільярда гривень)", - цитує Крамаренка прес-служба мерії.

За його словами, це б призвело до зменшення зарплат бюджетникам, зменшення видатків на підтримку життєдіяльності міста тощо.

"Ми взяли на себе сміливість і заклали 13,1 мільярда гривень, сподіваючись отримати додатково 2 мільярди гривень від плати за землю", – пояснив Крамаренко.
 
Крім того, передбачено, що місто отримає субвенції та дотації з держбюджету до загального та спеціального фондів у обсязі 2,9 мільярда гривень.

За словами Крамаренка, у порівнянні з 2012 роком обсяг трансфертів з держбюджету зменшився на 5,4 мільярда гривень.

"На 2013 рік у бюджеті Києва на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери потрібно 7,85 мільярда гривень. Видатки на інші захищені статті (медикаменти, харчування, енергоносії) сумарно складають 1,8 мільярда гривень. Тобто разом – 9,7 мільярда гривень. Ще 1 мільярд – це погашення кредиторської заборгованості. При цьому нам доведено лише 7,2 мільярда гривень. Математика не складна – не вистачає навіть на забезпечення видатків на заробітну плату", - сказав він.

Після голосування секретар Київради Галина Герега оголосила перерву на 1 годину, щоб депутати могли обговорити бюджет.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ