У Києві невідомі захопили автостоянку: постраждала депутат Ляпіна. ВІДЕО



Киян відганяли від їхньої стоянки вогнегасниками та сльозогінним газом. Скриншот з відео ТСН

19 грудня близько 18.00 жителі Позняків вийшли на вулицю Ревуцького, 1, щоб захистити свою автостоянку від забудови. Але невідомі особи, які самовільно захопили автостоянку, застосували до мешканців Дарницького району сльозогінний газ.

Про це заявила нардеп Ксенія Ляпіна, яка була присутня на мітингу проти незаконного захоплення автостоянки, повідомляє партія "За Україну!"

"Рейдери перекрили на автостоянці рух, тому люди не можуть ні забрати свої авто з автостоянки, ні заїхати на автостоянку. Коли люди почали підходити до шлагбаума, рейдери застосували до них, у тому числі до мене та журналістів, сльозогінний газ", - розповіла Ляпіна.

Постраждалі викликали міліцію та написали заяви.

Водночас Ляпіна звернулася з депутатським запитом до генпрокурора Віктора Пшонки з вимогою всебічно розслідувати силовий напад на людей та незаконне захоплення автостоянки по вул. Ревуцького, 1.

Як відомо, автостоянка по вул. Ревуцького, 1 існує вже більше двадцяти років, нею користуються більше 1 тисячі жителів. Боротьба за стоянку триває вже кілька років.

За даними прес-служби партії, ТОВ "Аллан плюс", яке називає себе новим власником території, подало до суду позов про звільнення території автостоянки.

"Не дочекавшись остаточного вирішення спору, навіть в суді першої інстанції, ТОВ "Аллан плюс" 11 грудня рейдерським методом за допомогою більше сотні молодиків захопили територію автостоянки. На автостоянку увірвалося кілька автобусів "Богдан" і один великий автобус типу "Неоплан" та легкові автомобілі", - повідомили у прес-службі.

У "За Україну!" відзначили, що ці молодики зламали захисну решітку приміщення охорони, залили сльозогінним газом охоронців, які на той момент там знаходилися, та, застосувавши фізичну силу, викинули їх зі стоянки на вулицю, навіть не повернувши їм їхні особисті речі.

"Також рейдери трощили майно та били випадкових перехожих, не дивлячись на їх вік і стать. Керували цими діями, як з’ясували мешканці, директор ТОВ "Аллан Плюс" Водолазький В.В. та інші особи, які раніше мали проблеми з законом та демонстративно залякували своїм кримінальним минулим людей, які захищали автостоянку", - повідомили у прес-службі.

11 грудня молодики захопили приміщення автостоянки, заволоділи персональними даними автовласників, заварили металевими листами та обмотали колючим дротом приміщення автостоянки і нікого не впускали.

Відео ТСН

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ