З Гостинного двору невідомі виганяють активістів сльозогінним газом. ФОТО



У Гостинному дворі близько сотні невідомих увірвалися в приміщення і викинули на вулицю активістів, що захищають будівлю від перебудови.

Про це повідомила активістка Марія Лебедєва.

За її словами, молодики у чорному забарикадувались з середини і не пускають навіть міліцію.

Захисники Гостинного двору кажуть, що його руйнують зсередини. Зокрема, станом на ранок 19 грудня у середині будівлі знищили театр, бар та будівлю ресторану "Гостинний двір". 

Водночас, як повідомляє "Телекритика", на місці події постраждала знімальна група 5 каналу - кореспонденту Ксенії Дворніковій і оператору Яну Доброносову  випустили сльозогінний газ в обличчя.

За словами кореспондента 5 каналу, їх знімальна група разом з іншими представниками медіа знімали протестну акцію у Гостинному дворі.

У той момент, коли громадські активісти почали ламати загорожу, особи в чорному, які були по інший бік паркану, почали розпилювати сльозогінний газ.

"А коли я їх попередила, що ми журналісти, і вони не мають права цього робити, то вони випустили газ просто мені в обличчя. Я викликала міліцію", - сказала журналістка.

Дворнікова написала заяву в міліцію про перешкоджання журналістській діяльності і нанесення тілесних ушкоджень. Як повідомила кореспондент, на місце пригоди також виїхала швидка допомога, яка забрала двох постраждалих.

"Я відмовилася їхати, бо чекала на міліцію, яка довго не приїжджала. Все, що трапилося, добре видно на нашому відео, на основі якого ми зробимо новину", - сказала Дворнікова.

За словами активіста громадської ініціативи "Збережи старий Київ" Ігоря Луценка, станом на 14.00 активісти разом з Віталієм Кличком та кількома депутатами його партії розблокували вихід і потрапили в середину будівлі.

"Зараз розламали їхню барикаду, розкрили ворота, але Камаз рейдерів там стоїть. Тобто їм не важко буде знову забарикадуватися. Міліція обіцяла залишити кілька людей для охорони активістів від молодиків рейдера. Ми будемо залишатися тут до останнього", - сказав Луценко.

Він додав, що також постраждав від невідомих.

"Рейдери вкрали мій генератор, який 4,5 тисячі гривень коштує", - підсумував Луценко у коментарі "Українській правді. Київ .


 

Як відомо, у ніч з вівторка на середу Гостинний двір атакували, а міліція мовчки спостерігала і не втручалася.

Фото з Facebook Гостинної республіки 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ