У школах Київщині працюють вчителі із судимостями


Прокуратура Київської області встановила, що у декількох школах Київщини працюють вчителі, що мають не зняту або не погашену у встановленому законом порядку судимість.   

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, в одній із шкіл Білоцерківського району працює вчитель, який раніше був засуджений за перевищення службових повноважень та підроблення документів.

В навчальних закладах Ставищанського району працюють два вчителі, які були засуджені: один за злочин пов'язаний з незаконним обігом наркотичних засобів, інший за службову недбалість.

Крім того, встановлені численні факти притягнення педагогічних працівників до адміністративної відповідальності. Зокрема, працівники освіти розпивали спиртні напої в громадських місцях з неповнолітніми, вчиняли хуліганські дії, насильство в сім’ї.

"Допуск до педагогічної діяльності таких осіб, суперечить основним принципам освіти та грубо порушує права учнів на належне виховання у дусі миру, терпимості, гуманності", наголосили в прокуратурі.

Прокуратура області внесла подання з вимогою усунути виявлені порушення та притягнути до відповідальності керівників головного управління освіти і науки, які допустили до педагогічної діяльності таких працівників.

Крім того, поставлено питання щодо перебування таких вчителів на посадах.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ