Гостинний двір продовжують руйнувати зсередини. ФОТО. Оновлено



Арки заблокували мішками зі сміттям

18 грудня вранці близько 50 чоловік почали руйнувати приміщення Гостинного двору зі сторони пам’ятника Сагайдачному.

Про це повідомив активіст "Збережи старий Київ" Ігор Луценко.

За його словами, активісти перешкоджаємо варварству, "але приміщень багато, робітників теж, над кожним не станеш". 

"Робітників, котрим сказали ламати Гостинний зсередини, по суті, підставили. У них немає необхідних документів для цих робіт, це люди, за їх зізнаннями, найняті просто на вокзалі, за 200 гривень на день", - сказав Луценко.

На його думку, рейдери діють за принципом "чим гірше, тим краще" – чим більше вони розруйнують Двір, тим більше у них буде аргументів, що будівлю треба терміново рятувати "шляхом перетворення у бутікову галерею і супермаркет".

Таким варварським способом готують Гостинний двір до перетворення у супермаркет. Фото Луценка

Як повідомив у спільноті Hostynnyi Dvir у Facebook Алекс Заклецький, усю ніч він провів в Гостинному, де будівельники ввечері намагалися закрити ворота на Десятинну.

"Зранку будівельників вже людей 40, якщо не більше. Розвалюють приміщення банку, ресторану Гостиний двір де були унікальні фрески та приміщення O'Braian's Pub. Зранку приходила міліція, мабуть, для того щоб подивитися, скільки нас є. Наразі робітники закидають мішками зі сміттям бокові арки, що виходять до Сагайдачного та Самсона", - написав Заклецький.

У Гостиному дворі кияни створили "Гостинну республіку", щоб захистити будівлю від перебудови  

Він закликав усіх, кого непокоїть доля Гостинного двора та всього Києва, прийти в Гостинний хоча б на півгодини-годину і підтримати активістів, які захищають будівлю.

За словами Луценка, активістам з Гостинному потрібні засоби для обігріву, джерела електроенергії, допомога у чергуванні. Також важливо писати скарги в прокуратуру, листи у Кабмін, звернення до політсил у парламенті з закликом втрутитися у ситуацію. 

 

Гостинний двір заблокували .... 

За словами активістів, наразі, власник Гостинного двора починає нищити будівлю, в якій ще працюють бібліотека та науково-дослідний інститут.

і намагаються заварити ворота  

Як повідомлялося раніше, увечері 17 грудня близько 20 співробітників "Укрреставрації" увірвалися у приміщення Гостинного двору, що на Контрактовій площі і намагаються силою заварити вхід у будівлю.

Як відомо, після того, як Київрада дозволила перебудову Гостинного двору у торговий центр, активісти створили у Дворі "культурний центр", де щоденно проводять низку культурно-розважально-освітніх заходів.

Також відомо, що АТЗТ "Укрреставрація", яка буде перебудовувати Гостинний двір у Києві, пов'язана з компанією "Укренергомонтаж", що входить в орбіту Юрія Бойка та Дмитра Фірташа.

Фото надані активістами з Гостинного двору 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ