У Києві за вихідні на засніжених дорогах покалічились більше 300 людей


Упродовж 15 та 16 грудня до лікарів з приводу ушкоджень, отриманих внаслідок ожеледиці, звернулося 327 осіб, з них – 21 дитина.

Про це повідомляє Головне управління охорони здоров’я КМДА.

Зокрема, 15 грудня постраждало 176 дорослих та 13 дітей, а 16 грудня – 221 дорослий та 8 дітей. Госпіталізовано 70 дорослих і 2 дитини.

Крім того, медики закликали киян та гостей столиці дотримуватися основних правил поведінки, які дозволять уникнути переохолодження та обмороження.

Зокрема, одягатися багатошарово (доречно одягнути кілька легких кофт замість однієї теплої), захищати відкриті ділянки шкіри (вдягати рукавички, а ніс та вуха захищати шапкою, шарфом, піднятим коміром), мати додатковий одяг, якщо плануєте провести цілий день на морозі.

Також радять не виходити на мороз голодним, а якщо цілий день проводите на морозі, то півгодини-годину варто заходити у тепле приміщення, за можливості брати із собою термос із гарячою кавою, чаєм чи супом.

Крім того, варто працювати руками, рухати кінцівками, аби посилити кровообіг у замерзаючих судинах та не перевтомлюватися.

"Категорично не можна торкатися металу та бензину, які можуть дуже швидко обморозити шкіру; вживати спиртне", - нагадують лікарі.

"При появі перших симптомів переохолодження – воскових плям та онімінні шкіри – необхідно якнайшвидше перейти до теплого приміщення. У разі обмороження слід негайно звернутися до лікаря. У крайньому випадку, треба переодягнутися: зняти мокрий одяг і загорнутися в теплі простирадла та ковдри. Не можна чіпати обморожені ділянки тіла", - додають медики.

Також нагадують, що в жодному разі не можна зігрівати уражені тканини тіла гарячою водою або біля гарячих батарей, тому що це може призвести до значного поглиблення ураження.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ