У Попова попереджають: надбавки бюджетникам можуть скасувати


Виплата надбавки до заробітної плати педагогічним працівникам, працівникам закладів культури і мистецтв та працівникам соціального захисту міста Києва у 2013 році під загрозою.

Про це заявив заступник голови Київської адміністрації Руслан Крамаренко під час громадського обговорення Держбюджету, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, на сьогодні обсяг фонду стимулювання в структурі бюджету міста становить 812 мільйонів гривень.

"Проте ми зовсім не певні, що так само буде і у 2013 році. Реально ситуація така, що для того, аби платити відповідну зарплату працівникам бюджетних установ нам потрібно 1,2 мільярда гривень, яких держбюджет нам не дає. Тільки на фінансування стимулюючих надбавок необхідно 812 мільйонів гривень. Вільних ресурсів, щоб вирішити проблему своїми силами, у нас немає", – зазначив Крамаренко.

Він додав, що з нинішньою редакцією Держбюджету Київ "має обирати між зарплатою бюджетникам та утриманням міського господарства".

"Нам конче необхідний перегляд основних показників державного бюджету щодо столиці. Інших варіантів нема", – зазначив заступник голови КМДА.

Як відомо, у 2007 році Київськарада прийняла рішення про встановлення 20% надбавки до зарплати педагогам, працівникам закладів культури і мистецтв та працівникам соцзахисту Києва.

Як відомо, після прийняття держбюджету-2013 Попов гостро розкритикував дії уряду Азарова і Верховної ради. Він назвав бюджет на наступний рік "замахом на права киян" і попередив, що в столиці може зупинити транспорт.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ