Караїмську кенасу хочуть зробити храмом для богослужінь


Караїмську кенафу, що на вул. Ярославів Вал, 7 просять передати в оренду Об’єднанню (Федерації) Хасидів ХАБАД Любавич іудейських релігійних об’єднань для проведення богослужінь.

Відповідне звернення надійшло до комісії Київради з питань культури та туризму, повідомляє прес-служба голови комісії Олександра Бригинця.

"Особисто я пропонував би передати зазначене приміщення в погодинну оренду для проведення богослужінь, як це, наприклад, практикується в Костьолі Святого Миколая, де увечері проходять концерти органної та симфонічної музики, а вдень богослужіння. Тому наша комісія прийняла рішення звернуться до відповідних управлінь з проханням розглянути дану пропозиція", - розповів Бригинець.

Комісія направила звернення до Головних управлінь охорони культурної спадщини, комунальної власності та Департаменту культури.

Як відомо, Караїмська кенаса знаходиться за адресою: вул. Ярославів Вал, 7, в декількох десятках метрів від Золотих воріт.

Кенаса була побудована з ініціативи Соломона Когена та з благословення київського газана Йосипа Султанського упродовж 1898-1902 років архітектором Владиславом Городецьким.

Будова відрізняється красою і розкішшю обробки в мавританському-арабському стилі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ