Екологи просять Генпрокуратуру розібратися з дерибаном Попова


Національний екологічний центр України просить Генпрокуратуру скасувати розпорядження голови КМДА Олександра Попова про початок забудови урочища "Горбачиха".

На думку екологів, своїм розпорядженням Попов поспішає виконувати ще не затверджений новий генплан Києва.

"Конфлікт навколо забудови "Горбачихи" триває вже кілька років. Протистоять мерії та забудовникам дачники з Русанівських садів, чиї ділянки потрапляють під будівництва Подільського мостового переходу та супутні з ним споруди і екологи, що відстоюють природу "Горбачихи", - заявили в НЕЦУ.

За словами активістів, урочище "Горбачиха" є останнім природним заплавним лісом на київському лівобережжі і давно потребує заповідання.

Як відзначив, заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк, ще у 1994 році Київрада прийняла рішення, яким зарезервувала "Горбачиху" під подальше заповідання.

"Також у чинному Генплані Києва до 2020 року передбачене надання Горбачисі заповідного статусу. І звісно ж – жодної забудови. Проте забудова Горбачихи декларується в проекті нового генплану Києва, який на сьогодні не затверджений", - розповів Василюк.

Він нагадав, що 28 грудня 2011 року голова КМДА Олександр Попов підписав розпорядження № 2506, що затверджує ескіз підготовчих робіт по забудові Горбачихи з метою перенести Воскресенські та Русанівські сади з траси будівництва Подільсько-Воскресенського моста.

"Це рішення, фактично, є виконанням незаконного проекту генплану Києва до 2025 року і тому саме пособі є незаконним. Ми звертаємось до Генпрокуратури з проханням скасувати розпорядження Попова", - підсумував Василюк.

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ