Киян кличуть на виставку ялинок



Фото ua.shopikea.com.ua

17 грудня о 15.00 в Музеї історії міста Києва відбудеться відкриття виставки "Спогади Київської Ялинки".

Експозицію присвячено історії новорічної ялинки і традиціям святкування Нового року та Різдва у Києві, повідомляє прес-служба КМДА.

На виставці будуть представлені понад триста експонатів, серед яких – декілька ялинок різних епох: різдвяна красуня початку ХХ ст. зі старовинними іграшками, велика "ретроялинка" з іграшками 1950-60-х років та сучасна новорічна ялинка.

"Відвідувачів зустрінуть інтер'єрні новорічні куточки кінця ХІХ-початку ХХ ст. і 50-60-х років ХХ століття", - обіцяють організатори.

Також до уваги глядачів – колекція різдвяних та новорічних листівок початку ХХ ст., які на той час стали особливим видом мистецтва, витвором художньої мініатюри. Окремим блоком будуть представлені яскраві різдвяні листівки, виготовлені у Мюнхені у 1947-48 роках, а деякі з них були видані українськими художниками Василем Кричевським та Галиною Мазепою.

Також на виставці будуть представлені різних розмірів Діди Морози й Снігуроньки, виготовлені із пап’є-маше і вати, колекції ялинкових іграшок із фондів Музею та наданих киянами з власних колекцій.

Виставка триватиме з 17 грудня до 20 січня в Музеї історії міста Києва за адресою: вул. Б. Хмельницького, 7. Телефони для довідок: 520-28-23, 520-28-26.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ