У столиці заборонили парковку на 11 вулицях



Фото autosite.com.ua

На час ліквідації наслідків негоди у Києві заборонено паркування транспорту на центральних вулицях та поновлено роботу евакуаторів.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА.

Так, тимчасова заборона паркування діє на вулицях:

Пушкінській,

Терещенківській,

Б. Хмельницького (від вул. Коцюбинського до вул. Володимирської),

Басейній (від вул. Шовковичної до вул. Круглоуніверситетської),

Прорізній (від вул. Володимирської до вул. Пушкінської),

Софіївській,

Малій Житомирській,

Лаврській (до ресторану "Царське село"),

бульварі Т.Шевченка,

Володимирській (від вул. В. Житомирської до вул. Л. Толстого, крім паркувального майданчика навпроти будинку № 60),

Саксаганського.

Розпорядження КМДА також передбачає чергування двох евакуаторів (позмінно) для примусового переміщення працівниками ДАІ транспортних засобів.

Евакуйовуватимуть автомобілі, які здійснюють стоянку з порушенням Правил дорожнього руху і суттєво перешкоджають руху та прибиранню вулиць міста, під’їзду спеціальної аварійно-рятувальної техніки, вивезенню побутового сміття з прибудинкової території тощо.

Крім того, для організації ефективного прибирання доріг столична влада вирішила обмежити рух великогабаритного транспорту містом.

Також наразі підшуковуються паркувальні майданчики для відстою транспорту, який рухається в місто, і ці майданчики можуть працювати як перехоплюючі паркінги для того, аби власник автомобіля міг його залишити та пересісти на громадський транспорт.

Такі паркінги на період ліквідації наслідків негоди для автовласників будуть безкоштовними.

Водночас столична ДАІ звернулася до киян зважати на складні погодні умови не виїжджати на особистому транспорті без потреб та по можливості користуватися громадським транспортом.

Про це повідомляє прес-служба Державтоінспекції.

"Зважаючи на ці обставини рекомендуємо всім автовласникам, які прямують до міста Києва залишати свої автомобілі на паркувальних майданчиках", - йдеться в повідомленні.

За даними ДАІ, залишити машину і пересісти на маршрутку чи метро можна на:

проспекті Бажана, біля станції метро "Бориспільська",

проспекті Академіка Глушкова, біля станції метро "Іподром",

Броварському проспекті, 15, біля Міжнародного виставкового центру,

площі Героїв Великої Вітчизняної війни,

Столичному шосе, біля авторинку та торгівельного центру "Домосфера",

проспекті Академіка Палладіна – вулиці Стеценка, біля супермаркету "Ашан".

 "А якщо вже виїхали на автомобілі до міста не залишайте його на узбіччі, тротуарах. Адже машини, які залишені на столичних вулицях, створюватимуть перешкоди комунальним службам, котрі прибиратимуть сніг", - наголосили в ДАІ.

Крім того, Державтоінспекція радить в умовах снігопаду рухатися з включеним ближнім світлом фар, а при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

"У разі, якщо автомобіль потрапив у замет чи виникли інші проблеми із пересуванням транспортних засобів, просимо одразу звертатися до чергової частини УДАІ Києва на номер "гарячої лінії": 483-70-64 або на спецлінію "102", - підсумували в ДАІ.

Як відомо, у зв’язку з несприятливими погодними умовами та рекордною кількістю опадів, що випали протягом останніх днів у столиці, 11 грудня в Києві була оголошена "Надзвичайна ситуація природного характеру".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ