У наступному році може подорожчати комуналка – Попов



Фото knews.by

Голова КМДА Олександр Попов не виключає, що у наступному році у столиці можуть подорожчати комунальні послуги. 

Такий висновок можна зробити з його заяви в інтерв’ю "Сегодня".

"На жаль, ми бюджету на 2013 рік до голосування не бачили, він приймався таємно. Якщо там є гроші на різницю в тарифах, які закладаються у видаткову частину НАК "Нафтогазу", наприклад, або міністерств і відомств, які забезпечують стабільну роботу енергетичного комплексу й водоканалу – тоді тарифи підніматися не будуть. Але я в цьому сумніваюся", - сказав Попов.

За його словами, цього року, щоб стримати тарифи, Києву потрібно було одержати 5 мільярдів гривень, які Києву вдалося отримати.

"Зараз регулюванням тарифів займається НКРЕ. Питання по наступному році з нами ще не обговорювався. Але воно обов'язково виникне. І, можливо, зміни в тарифній політиці відбудуться, тому що з кожним роком різниця в тарифах збільшується, і держбюджету забезпечити таку дотацію складно", - сказав Попов.

Водночас він висловив сподівання, що це трапиться "не раніше другого півріччя".

"Що стосується "Київводоканалу", то він дійсно має один з найнижчих тарифів у країні. Туди потрібно вкладати мільярди. Провали машин під асфальт, пориви трубопроводів – цьому підтвердження. Тому тарифи на воду теж можуть змінитися", - сказав Попов.

Водночас чиновник запевнив, що з нового року не подорожчає квартплата.

"Що стосується квартплати, то це наше муніципальне питання, і ці тарифи піднімати не будемо. Ми приймемо рішення, які дозволять ЖЕКам отримувати доходи, наприклад, від оренди приміщень. Це компенсує відсутні кошти", - підсумував Попов.

Як відомо, раніше Попов заявив, що проїзд у метро може подорожчати. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ