Попов перед виборами обіцяє метро на Троєщину і Виноградар у 2016 році


Голова Київської адміністрації Олександр Попов заявляє, що у найближчих планах влади будівництво метро на Троєщину та продовження гілки на Виноградар.

Про це він сказав в інтерв’ю "Сегодня".

"Зараз для нас пріоритет – Троєщина. У наступному році ми вже пустимо прохідницькі щити на Подолі. Спочатку збудуємо п'ять станцій, а всього їх буде 12", - сказав Попов.

Чиновник пообіцяв, що гілку на Троєщину збудують за 4 роки.

Що стосується метро на Виноградар, то за словами Попова, там потрібно продовжити існуючу гілку і побудувати три станції.

"Вони можуть бути готові вже у 2016 році. Проблема в тому, що тут потрібно побудувати депо, а це 1 мільярд гривень. Без нього це було б набагато швидше", - відзначив голова КМДА.

"Також до 2015 року збудуємо станцію на Ново Біличах, і таким чином будемо забирати великий потік людей, що в'їжджають у місто", - додав він.

Також чиновник пообіцяв, що у наступному році розпочнеться будівництво станції "Львівська брама".

"Технологічно зможемо зробити її за два роки – там складні ґрунти, багато підземних вод, тому ґрунт доведеться заморожувати. А з виходами на поверхню – розберемося. Домовимося, а тим, хто не захоче – пояснимо", - сказав Попов.

Як повідомлялося раніше, Попов переконаний, що вибори мера Києва мають відбутися разом з виборами до Київради навесні 2013 року. За словами чиновника, він до цього морально готовий. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ