"УДАР": Держбюджет-2013 – помста киянам за вибори


Ухвалене у Держбюджеті фінансування Києва – це цинічна помста влади киянам за вибори.

Про це заявив заступник голови фракції  "УДАР" у Київраді Андрій Странніков, повідомляє прес-служба партії.

"Ухвалений Державний бюджет і обурення з цього приводу Попова чітко показали, що загравання уряду з нинішньою столичною владою припинилося. Непідтримка киянами ставлеників влади вилилася у помсту з боку уряду, і як наслідок – непосильний фінансовий "оброк", – зазначив депутат.

В "УДАРі" нагадали, що у 2013 році Київ знову недоотримає більше 8 мільярдів гривень через вилучення до державного бюджету 50% надходжень від загальної суми податку на доходи фізичних осіб з міського бюджету Києва.

"Міській владі необхідно відстоювати чесно зароблені гроші киян, а не ходити "на поклон" випрошувати гроші в уряду і отримувати крихти з барського столу. Треба припинити практику безпрецедентних вилучень з бюджету міста. Це призводить до банкрутства столиці", – додав  Странніков. 

В "УДАРі" підкреслили, що кияни мають право самостійно розпоряджатися своїми коштами, тому фракція партії у Верховній Раді "робитиме все, щоб домогтися зарахування до столичного бюджету 100% податку на доходи фізичних осіб, як це було до приходу Партії регіонів до влади". 

Як відомо, після прийняття держбюджету-2013 Попов гостро розкритикував дії уряду Азарова і Верховної ради. Він назвав бюджет на наступний рік "замахом на права киян" і попередив, що в столиці може зупинити транспорт.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ