Попов хоче вибори мера Києва навесні: морально готовий


Голова Київської адміністрації Олександр Попов переконаний, що вибори мера Києва мають відбутися разом з виборами до Київради навесні 2013 року.

Про це він сказав в інтерв'ю "Сегодня".

"На мою думку, було б правильним провести вибори міського голови разом з виборами Київради – наприкінці весни.  А щодо моєї участі, то моя позиція не змінилася. Я й раніше говорив, що морально готовий до виборів у будь-який час", - сказав Попов.

Водночас він нагадав, що Київрада звернулася  парламенту з проханням призначити вибори мера в Києві, а Верховна Рада у свою чергу звернулася в Конституційний суд за роз'ясненням, якими повинні бути вибори – черговими або позачерговими.

"Адже Леонід Черновецький склав свої повноваження достроково. Тому потрібно дочекатися рішення суду й ВР", - відзначив чиновник.

Як відомо, після прийняття держбюджету-2013 Попов гостро розкритикував дії уряду Азарова і Верховної ради. Він назвав бюджет на наступний рік "замахом на права киян" і попередив, що в столиці може зупинити транспорт.

Після цього опозиціонери заявили, що таким чином Попов заробляє собі прихильність електорату на майбутніх виборах мера Києва.

"Критика бюджету Азарова – це реальний початок мерської передвиборчої кампанії Попова. Але я переконаний, що кияни розберуться чи ця критика від Попова є лише передвиборчим трюком, чи Олександр Павлович нарешті справді зрозумів, що правда на боці опозиції, а не на боці Януковича та його команди", - заявив депутат Київради від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ