Прокуратура наказала розібратися з будівництвом у Десятинному провулку


Прокуратура Києва зобов’язала контролюючі органи перевірити законність будівництва у Десятинному провулку, 3/5.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Доручення про проведення перевірки надано Державній інспекції сільського господарства в Києві, Інспекції архбудконтролю та Головному управлінню охорони культурної спадщини КМДА", - йдеться в повідомленні.  

Органи контролю зобов’язані надати висновки щодо законності виділення земельної ділянки та надання дозвільних документів на будівництво. 

Як відомо, у 2002 році будинки по провулку Десятинному, 3 та 5 були передані Українській православній церкві Київського патріархату для експлуатації й обслуговування адміністративних і господарських приміщень.  

Але указом Черновецького в 2007 році цільове призначення земельної ділянки було змінено і дано дозвіл на проектування та будівництво комплексу будівель адміністративного, житлового та господарського призначення з підземним паркінгом.

Однак, так як будинки знаходяться на території заповідників, то дозвіл на забудову відповідно до чинного законодавства має надати Верховна Рада. Також повинні пройти громадські слухання.

До того ж на місці планованого підземного паркінгу знаходиться пам’ятка історії державного значення – фундаменти палацу князя Володимира – хрестителя Русі.

22 листопада близько 30 столичних активістів не пропустили будівельну техніку на майданчик по провулку Десятинному, 3 і заявляли, що всіляко перешкоджатимуть будівництву. 

Однак у ніч на 30 листопада будинки у пров. Десятиному, 3 та 5 знесли. Там заплановане будівництво склобетонної висотки для УПЦ КП.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ