Столична влада не полишає надії забудувати Рибальський півострів


Київрада погодила проекти рішень про розроблення детальних планів територій Рибальського півострова, урочища Горбачиха, району Осокорки та території по вулиці вул. Пономарьова, 1-а званої у Святошинському районі.

Відповідні рішення були прийняті на засіданні 29 листопада, пише муніципальна газета "Хрещатик" .

За словами секретаря Київради Галини Гереги, мова йде про розроблення планів територій, які чітко визначать розташування інфраструктури на цих ділянках та дозволять встановити умови та обмеження розвитку цих територій.

"Детальним планом території буде визначено: потребу в підприємствах та закладах обслуговування населення, доцільність, обсяги, послідовність реконструкції забудови, систему інженерних мереж, порядок організації транспортного та пішохідного руху, комплексного благоустрою та озеленення територій тощо", - пише газета.

Розроблятись детальні плани будуть на підставі Генерального плану міста, виходячи з завдань, які для цих територій визначить Головне управління містобудування та архітектури КМДА.

Таким чином, на думку чиновників, вдасться уникнути "хаотичної забудови  та непродуманого розвитку цих територій".

Герега підкреслила, що затверджувати плани розвитку територій Київрада буде лише після того, як розроблені документи пройдуть громадські слухання.

Згідно з проектами рішень, фінансування розроблення містобудівної документації буде здійснюватись за рахунок коштів міського бюджету або з інших джерел, як це передбачено законом. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ