Київрада віддала "Епіцентру" 3,2 га під будівництво супермаркету


Київська міська рада передала ТОВ "Епіцентр Н" земельну ділянку площею 3,1647 га для реконструкції нежитлових будинків під супермаркет будівельних матеріалів і складські приміщення на вулиці Віскозній, 4 у Деснянському районі.

За прийняття відповідного рішення на засіданні 29 листопада проголосували 92 депутати, повідомляють "Українські новини".

Цим рішенням Київрада визнала таким, що втратило чинність, рішення від 26 липня 2007 року про передачу земельної ділянки ТОВ "Епіцентр К". Таким чином, рішення технічно врегулювало права користування ділянкою.

Ділянку передано в довгострокову оренду на 15 років. Її нормативно-грошова оцінка становить 44,937 мільйона гривень.

У документі зазначено, що орієнтовний обсяг орендної плати становитиме 2,696 мільйона гривень.

Як відомо, "Епіцентр К", якому раніше була передана ця ділянка, розвиває мережу гіпермаркетів будівельних матеріалів "Епіцентр", яких в Україні на сьогодні 39.

Власником "Епіцентр К" є чоловік секретаря Київради Галини Гереги - Олександр.

У прес-службі Гереги уточнили, що фактично мова йде не про надання нової земельної ділянки, а про внесення змін до вже прийнятого рішення, у зв’язку зі зміною власника, з "Епіцентр К" на "Епіцентр Н".

"На зазначеній земельній ділянці вже більше 5 років збудований і функціонує гіпермаркет і нового будівництва не планується. Крім того, зазначеним рішенням збільшується орендна плата за земельну ділянку, як того вимагає чинне законодавство", - додали у прес-службі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ