Омельченко погрожує забрати з зоопарку слона і лобіює "свого" директора



Фото з сайту зоопарку

Екс-мер Києва Олександр Омельченко може забрати подарованих Київському зоопарку двох ведмежат і слоненя, якщо гендиректором звіринцю буде призначений не Євген Кирилюк.

Про це він повідомив "Українським новинам".

Омельченко зазначив, що Кирилюк був директором зоопарку, коли сам Омельченко був мером, додавши, що він знає цю людину й упевнений у його моральних якостях і якостях керівника зоопарку.

Також Омельченко повідомив, що інших кандидатів на цю посаду він не знає.

"Підтримувати можна того, кого знаєш, або з ким працював... Я побачив, що заявки на цю посаду подали люди з Одеси, Харкова, інших міст. Я можу говорити про того, хто працював – Кирилюк. Він працював доти, доки не прийшла подружка Кільчицької – Берзіна", - сказав Омельченко.

Він зазначив, що, на його думку, Кирилюк – гідний кандидат на посаду керівника зоопарку.

Екс-мер висловив надію, що перший заступник голови Київської адміністрації Олександр Мазурчак, який курирує цю сферу, прийме вольове рішення на користь Кирилюка, інакше він може задуматися про знаходження в зоопарку подарованих ним двох ведмежат і слоненяти.

"Я подарував двох ведмежат Настю й Потапа. Слоник і ведмежата добре обслуговувалися, я особисто контролював. І я можу одне сказати, не в образу всім людям з Одеси й Харкова... Але в мене тоді сумніви будуть, чи тримати там (у зоопарку) слоника й ведмежат", - додав Омельченко.

Водночас у фракції "УДАР" Віталія Кличка заявили, що директора зоопарку планують обрати на закритому конкурсі 29 листопада.

"Столична влада таємно обиратиме гендиректора Київського зоопарку. Конкурс на посаду директора київського звіринцю, оголошений КМДА, планують провести без участі зацікавлених осіб, без широкого обговорення. Водночас, немає жодної інформації про місце проведення конкурсу", - наголосили у прес-службі.  

Ударівці назвали такий "конкурс" "ще одним кроком до знищення зоопарку як комплексу та дерибану його земель у подальшому".

"Ми, депутати Київради, народні депутати України від імені киян вимагаємо зупинити проведення конкурсу, оголосити новий конкурс на посаду директора Київського зоопарку і провести його із широким обговоренням кандидатур, із залученням широкого кола екологічної громадськості, всіх зацікавлених осіб", - наголосили в "УДАРІ".

Як відомо, у жовтні Київ вирішив провести конкурс на посаду гендиректора Київського зоопарку, у зв’язку з тим, що попередній директор Олексій Толстоухов звільнився.

Голова Київської адміністрації Олександр Попов назвав Євгена Кирилюка,я кий очолював зоопарк у 1998-2006 роках, гідним кандидатом на посаду директора звіринцю.

Національний екологічний центр України звернувся з листом до Попова із проханням провести відкритий конкурс на посаду директора КП "Київський зоопарк".

При цьому центр виступив проти призначення Кирилюка.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ