Вхід до Київради заблокував "Беркут". ФОТО


Група активісти захотіла зайти в приміщення Київради, щоб домагатися скасування низки рішень щодо скандальних землевідведень, але їх не пустила охорона.

Про це повідомив активіст громадської організації "Збережи старий Київ" Ігор Луценко.  

"Вони побачили, що ми хочемо, і заблокували "вертушки" (турнікети, через які проходять до Київради). Викликали охорону, не пускають нікого, навіть журналістів. Прибіг "Беркут"", - сказав Луценко.

Він додав, що наразі близько 30 активістів залишаються під Київрадою, щоб таки домогтися скасування незаконних рішень.

"У порядку денному низка питань про скасування скандальних землевідведень. Там і Гостинний двір, і Гоголівська, 7, і парк Малишка, і Десятинка", - перерахував Луценко.  

Активісти не мають наміру іти, вони вигукують "КиївЗраду геть!" та "Міліція з народом".

Як повідомили активісти, представник міліції порівняв мерію з закритим магазином.

 

"Прийшов представник міліції і коли його запитали, чому не пускають громадян, які хочуть подати звернення, то він сказав: ви ж в закритий магазин не стукаєте, не прориваєтеся?", - активіст Ярослав Юрчишин.

За його словами, охорона також не пропускає до мерії представників КМДА та журналістів 5 каналу і знімальну групу 1+1.

 

Він також додав, що депутат Віталій Кличко був змушений вийти до активістів через задній хід, бо навіть його не пропустила охорона через центральні двері.

"Кличку передали вимогу допустити представників громадських активістів на засідання Київради, або дати можливість зустрітися з головою КМДА Олександром Поповим. І голова вимога припинити незаконну роздачу землі", - сказав Юрчишин.

Як відомо, 29 листопада проходить засідання Київради. 

Фото з блога Єгора Соболєва на УП

Українська правда 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ