Попов: Цьогорічна ялинка нікого не розчарує


Голова Київської адміністрації Олександр Попов переконаний, що головна новорічна ялинка країни, вартістю 3 мільйони гривень, сподобається всім.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Київ", повідомляє прес-служба КМДА.

"Я переконаний, кожен, хто прийде на Хрещатик, до ялинки, залишиться задоволеним", - сказав чиновник.

Він додав, що зараз місто працює над підготовкою святкування.

"Настрій дітям і дорослим створюватимуть різноманітні заходи, народні гуляння, ярмарки і звичайно ж – святкова ілюмінація вулиць столиці", – зазначив Попов.

Чиновник нагадав, що у період з 8 грудня до 19 січня на Майдані Незалежності та вул. Хрещатик від Бессарабської площі до вул. Архітектора Городецького щоденно з 11.00 до 22.00 працюватиме Новорічно-різдвяне селище.

У рамках заходу на Хрещатику (площа біля Пасажу) діятиме пересувний атракціон "Київська Карусель", а також від Майдану Незалежності до Бессарабської площі курсуватиме "Потяг святого Миколая". Крім того, у Новорічно-різдвяному селищі відбуватимуться розважальні програми.

Також на непарній стороні вул. Хрещатик традиційно діятиме III Благодійний різдвяний ярмарок Української православної церкви "Від Миколая до Різдва".

19 грудня на Майдані Незалежності відбудеться урочисте засвічення головної новорічної ялинки України.   

22 грудня на Хрещатику відбудеться парад Дідів Морозів-волонтерів, а також благодійні новорічні заходи в Колонній залі КМДА для дітей з функціональними обмеженнями, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей.

31 грудня о 19.00 на Майдані Незалежності розпочнеться свято зустрічі Нового 2013 року.

7 січня кияни та гості міста відзначатимуть Різдво на Хрещатику.

З 10 до 12 січня 2013 року в легкоатлетичному манежі Республіканського вищого училища фізичної культури відбудуться ХVІІІ Всеукраїнські змагання з легкої атлетики "Різдвяні старти".

19 січня київська громада відзначатиме свято Водохреща. Заходи з нагоди Хрещення Господнього відбуватимуться на Оболонській набережній біля Свято-Покровського собору Української православної церкви та в парку культури й відпочинку "Гідропарк".

Як відомо, у 2012 році на Майдані Незалежності вперше встановили штучну ялинку. Однак киянам вона не сподобалася: її відразу охрестили "конусом" і почали створювати десятки "фотожаб".

Цього року, за словами Попова, ялинка більше не буде "конусом", а буде схожа на живу ялинку. Коштуватиме головна новорічна красуня 3 мільйони гривень. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ