Заборонене будівництво на Пирогова вже виросло до 12 поверхів



Незаконне будівництво посеред житлового кварталу. Фото tochka.net

Заборонене будівництво об’єкту на вул. Пирогова, 2 триває. Станом на 28 листопада забудовник почав зводити вже 12-й поверх, хоча попередньо планувалося звести 6-9-поверховий будинок.

Про це повідомляє депутат Київради Олександр Бригинець з посиланням на мешканці навколишніх будинків, які виступають проти зазначеного будівництва.

"Яким чином будівництво 6-9-поверхової будівлі, перетворилося в 12-поверхове, а стільки разів скасовані в судовому порядку дозволи на будівництво досі продовжують діяти, зрозуміти не можливо", - сказав Бригинець.

Він також додав, що до всього забудовник самовільно зайняв додаткову ділянку і вже будує підземний паркінг на прибудинковій території житлового будинку на вул. Пирогова, 2 та біля Музею медицини.

Наразі забудовник оголосив про продаж квартир в цьому будинку.

Як відомо, проект будівництва на Пирогова, 2 не відповідає вимогам чинного законодавства, у зв’язку з чим ще у 2008 році за прокуратура Києва скасувала дозвіл на будівництво зазначеної будівлі.

У травні 2011 року урядова комісія встановила, що будівництво житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Пирогова, 2 ведеться незаконно. 

У березні 2012 року Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київради про надання в оренду земельної ділянки забудовнику по вул. Пирогова, 2.

Крім того, будівництво знаходиться впритул до трьох пам’яток архітектури: будинків на вул. Пирогова, 2, вул. Пирогова, 6 та Б. Хмельницького,37 – Національного музею медицини.

Як відомо, у Київській міськдержадміністрації розробили проект рішення про повну заборону нового будівництва в історичному центрі Києва. Його планують розглянути на сесії Київради. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ