Продаж новорічних ялинок розпочнеться 15 грудня


З 15 грудня у столиці розпочнуть продаж натуральних ялинок. Спецмайданчики з продажу новорічних красунь функціонуватимуть на території стаціонарних закладів торгівлі та ринків.

Крім того, кияни зможуть придбати новорічне деревце на сільськогосподарських суботніх ярмарках, повідомляє прес-служба КМДА.

"На всі дерева, що поступлять у продаж, у продавців повинні бути документи про походження хвойних дерев, накладна, акт на вирубку або на закупку, висновок радіологічного контролю та сертифікат", - наголосили в мерії.

Крім того, усі дерева лісгоспу мають бути проштамповані, а якщо вони надходять від посередника – то мати електронний чіп із запрограмованою інформацією щодо лісництва, виду дерева, сорту та якості деревини.

За даними "Сегодня", цього року ціни на ялинки дещо зростуть. Зокрема, новорічне деревце обійдеться у 50-300 гривень залежно від величини. Також можна буде взяти ялинку за півціни, щоправда, в оренду.

Зокрема, оптовики кажуть, що ціна на дерево заввишки близько метра буде мінімум 50 гривень, від 1,5 метра – 100 гривень, пишні сосни до 2-2,3 метра будуть коштувати 250-300 гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ