Київська влада вирішила "пробачити" держпідприємству борг у 6,5 мільйона?


У той час, коли бюджетникам затримують виплату зарплати, столична влада хоче звільнити заможне підприємство від сплати місту 6,5 мільйонів гривень.

Про це заявив депутат Київради від партії "УДАР" Олексій Давиденко, коментуючи проект рішення "Про звільнення ДП "Київприлад" Державного космічного агентства від сплати пайової участі".

За його словами, даний проект рішення поданий на розгляд сесії Київради 29 листопада.

 Підприємству вирішили "пробачити" 6,5 мільйона 

""Київприлад "забув" сплатити місту 6,5 мільйонів гривень за користування землею. Управління економіки КМДА виграло всі можливі суди, державна виконавча служба зобов’язала підприємство виплатити місту всю суму плюс судові витрати до 1 січня 2013 року", - розповів Давиденко.

"Однак коли у міста нарешті з’явився шанс отримати борг від одного з найбільших і найзаможніших підприємств міста, на розгляд депутатів виноситься проект рішення "пробачити" борг і забрати назад проблему землю для будівництва житла бюджетникам", - додав депутат.   

Він висловив переконання, що в цьому рішення прослідковуються корупційні дії, адже землю пропонується купити значно дорожче її ринкової вартості.

"Погодитися на купівлю цієї ділянки по 93 тисячі гривень за сотку, в той час коли сьогодні можна купити землю в Києві по 10 тисяч доларів за сотку в безпроблемних і перспективних для будівництва зонах, - це схоже на чиїсь корупційні схеми", - сказав Давиденко.

В "УДАРі" пообіцяли звернутися в прокуратуру і опротестувати даний проект рішення.

Як відомо, у 2005 році "Київприлад" отримав 70 соток землі у Солом'янському районі Києва для будівництва двох 21-поверхових будинків. Землю за рішенням Київради вони отримали на 5 років і мали відразу виплатити пайову участь місту.

Однак, коли у 2007 році "Київприлад" почав встановлювати будівельний паркан, повстали не лише жителі навколишніх будинків, а й торговий центр, який працював на цій території.

У 2008 році у зв’язку з кризою стало зрозуміло, що грошей у бюджеті міста не вистачає, і КМДА стала судитися з усіма забудовниками, які не виплачували пайову участь. Зокрема, і з "Київприладом" за 6,5 мільйона гривень, які підприємство так і не сплатило місту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ