У Києві хочуть вирубати ліс під кладовище


У Києві планують майже на 23 га лісу облаштувати кладовище та збудувати господарські будівлі.

Про це заявив голова фракції "Республіка Київ" у Київраді Денис Москаль, повідомляє прес-служба фракції.

За його словами, проект рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ритуальній службі спеціалізованого КП "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування" на Гостомельському шосе в Оболонському районі Києва для облаштування кладовища з будівництвом господарських будівель і споруд" включений до порядку денного пленарного засідання Київради 29 листопада.

"Ритуальна служба хоче знищити майже 23 га лісу на території Святошинського лісопаркового господарства та заказника державного значення "Пуща-Водиця". Безумовно, проблему нестачі кладовищ у Києві необхідно вирішувати, але ж не ціною тотальних вирубок вікового лісу та ще й на території заказника!", - сказав Москаль.

Він додав, що ритуальна служба спільно з Київземом мають підшукати іншу земельну ділянку.

Політик нагадав, що відповідно до Закону "Про природно-заповідний фонд", на території заказників заборонена діяльність, яка суперечить цілям і завданням заказників.  За вирубку дерев на об’єктах природно-заповідного фонду передбачена кримінальна відповідальність.

Депутат підкреслив, що постійна комісія Київради з питань екологічної політики відхилила вказаний проект рішення.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ