У дитсадку на Троєщині виявили кишкову паличку та стафілокок



Фото womanway.com.ua

У столичному дитсадку у дитячому садочку №745, що на просп. В. Маяковського, 18Б у їжі для дітей виявили кишкову паличку, а у кухарів та вихователів – стафілокок.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Києва.

Зокрема, СЕС виявила бактерії групи кишкової палички у макаронах та омлеті.

"А під час бактеріологічного обстеження кухарів та вихователів дитячого закладу, у 7 із 24 виявлено масивний ріст стафілококу", йдеться в повідомленні.

За фактом невиконання санітарних правил та норм у дитячому закладі прокуратура Деснянського району порушила кримінальну справу.

Крім того, небезпечні для здоров'я бактерії виявили також в окремих школах на Троєщині.

За висновками СЕС та ДП "Укрметртестстандарт", переважна більшість продуктів, які постачаються в навчальні заклади району, не відповідають держаним стандартам, а у деяких з них виявлено кишкову паличку.

Зокрема, бактерії групи кишкової палички виявили у сирі та маслі, крім того, як з'ясувалося, у згущеному молоці було 95% рослинних жирів, а в ікрі кабачковій занижена масова частка сухих речовин. 

"Дослідження ж зразків готових страв, відібраних в їдальнях дитячих закладів, показало, що вони не відповідають енергетичній нормі для відповідного віку та потреби дитини та не докладається натуральні м’ясо та риба", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, ще стосується шкіл №249 та №322, а також школи-дитсадку "Мрія".

Як відомо, бактерії групи кишкової палички можуть викликати масові інфекційні хвороб, а стафілокок при потраплянні в продукти харчування може викликати харчові токсикоінфекції та гострі кишкові захворювання.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ