Погорільцям із вулиці Мазепи виділять по 10 тисяч гривень – мерія



Фото з сайту КМДА

Київська адміністрація виділить матеріальну допомогу мешканцям 55 квартир, які постраждали внаслідок пожежі у будинку на вулиці Івана Мазепи, 3/5.

Таке рішення було прийняте на засіданні штабу під головуванням очільника КМДА Олександра Попова 21 листопада, повідомляє прес-служба мерії.

Зокрема, кожна родина отримає по 10 тисяч гривень, йдеться в повідомленні.

"Це лише перша виплата, адже наразі важко назвати повну суму збитків, які зазнали власники квартир, пошкоджених внаслідок пожежі. Після детального обстеження будинку, коли будуть відомі суми, ми прийматимемо рішення щодо подальшого відшкодування збитків", – сказав Попов.

Він додав, що наразі безпосередньо в приміщенні будинку працює штаб, який координує тимчасове розселення мешканців. На вибір людям пропонують варіанти відселення або в маневрений фонд, або в приміщення однієї з санаторних установ у Пущі-Водиці.

Попов також повідомив, що упродовж двох діб будинок мають просушити. Крім того, зараз відпрацьовується схема відновлення тепло-, водо- та газопостачання до квартир будинку, які придатні до проживання та не потребують капітального ремонту.

"Усі витрати, пов’язані з ремонтними роботами у будинку та відновленням даху, взяла на себе Київська міська державна адміністрація", йдеться в повідомленні.

Водночас мешканці, квартири яких придатні до проживання, зможуть потрапити до своїх домівок лише після того, як спеціалісти встановлять, що перебування в будинку не несе загрози життю та здоров’ю. До того часу в будівлі організоване цілодобове чергування співробітників правоохоронних органів.

Наразі відкрито кримінальне провадження та ведуться слідчі дії щодо причин пожежі.

Як відомо, 21 листопада о 00.16 виникла пожежа у шестиповерховому житловому будинку на вул. Івана Мазепи, 3/5.

За даними МНС, займання виникло в мансарді на шостому поверсі з подальшим розповсюдженням вогню на сусідні квартири та дах будівлі.

Під час гасіння пожежі було евакуйовано 96 мешканців будинку із 55 квартир.

Внаслідок пожежі вогнем знищено 600 м. кв. даху і покриття будівлі, 8 квартир на шостому поверсі над першим та другим під’їздами. Загиблих та травмованих немає.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ