У Попова пояснили, чому кияни мерзнуть в квартирах


Столична влада пояснює зниження температури у квартирах киян тим, що НАК "Нафтогаз України" обмежив постачання газу на столичні ТЕЦ №5 та №6.  

Про це 20 листопада заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє УНІАН.  

Таким чином, за його словами, "Нафтогаз" змусив Київ розрахуватися з боргом за використаний газ.  

"У п’ятницю ввечері було знижено тиск на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 компанією "Нафтогаз України". Теплоносій на виході з ТЕЦ був менше 60 градусів, що дійсно привело до похолодання в квартирах тих абонентів, які підключені саме до цих ТЕЦ", - сказав Мазурчак.

Він додав, що у зв’язку з ситуацією, були проведені відповідні переговори з Мінпаливенерго та з "Нафтогазом".

"19 листопада було відновлено тиск на цих котельнях і ситуація зараз вирівнялася. Це питання було вирішено о 23-й годині вечора 19 листопада. Щоб відновити тепло, потрібно десь 7 годин", - сказав Мазурчак.

Він додав, що на його погляд, об’єктивних причин для зниження тиску газу немає.

Мовляв, ПАТ "Київенерго" дійсно має заборгованість 1,4 мільярда гривень за газ, але на сьогодні вже є підтверджені розрахунки по обсягах погашення різниці в тарифах на суму 1,7 мільярда гривень з урахуванням боргів попередніх років. Наразі ці кошти проходять процедуру заліку.

"Кожен раз це постанова Кабміну. Зараз виділено 1,7 мільярда на різницю в тарифах. І проблема тільки в процедурі проведення клірингових розрахунків. Тому що це складні схеми... Це просто не повинно відображатися на людях. "Нафтогаз України" не повинен обмежувати постачання при проведенні розрахунків. Сьогодні вони такими зниженнями тиску стараються видавити максимально гроші з "Київнерго", отримати "живі" гроші", - зазначив Мазурчак.

Водночас він не повідомив, хто відповідатиме за відключення тепла в осінньо-зимовий період, і чи зроблять киянам перерахунок за "холодні дні".

Як відомо, мешканці низки районів столиці скаржилися на холодні батареї і холодну воду упродовж 17-19 листопада.

ТЕЦ-6 обслуговує житлові масиви Троєщина, Лісовий, Оболонь, Куренівка, Виноградар, Поділ (більше 2100 житлових будинків, 62 лікувальні заклади, 159 дитячих садків, 125 шкіл, 1393 адміністративних будинків і інших закладів).

ТЕЦ-5 обслуговує масиви Харківський, Позняки, Осокорки, Русанівка, Березняки, Теремки (близько 3000 житлових будинків, 122 лікувальні заклади, 117 дитячих садків, 108 шкіл, більш 2000 адміністративних будинків та інших закладів).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ