Працівникам метро, які вкрали більше мільйона, світить до 12 років тюрми


Прокуратура Києва направила до суду кримінальну справу стосовно 11 працівників Київського метро, котрі привласнювали гроші з автоматів для поповнення проїзних карток на станції "Мінська".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як з'ясувалося, інспектор та 10 старших касирів станції метро з березня 2010 року по вересень 2011 року привласнювали грошові кошти, які сплачували пасажири через автомати для поповнення рахунку проїзних карток. 

"Майже щодня вони забирали собі третину, а, нерідко, половину й більше грошей з автоматів. До того ж, інспектор домовлялася із кожною касиркою окремо і жодна із десяти не знала про злочинні дії іншої", - йдеться в повідомленні.

За 19 місяців у такий спосіб вони вкрали майже 1,2 мільйона гривень. 

Інспектору станції "Мінська", котра зорганізувала кожну із касирок та ділила з ними викрадені гроші, інкримінується привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Касирки ж станції метро обвинувачуються у привласненні грошових коштів у великих розмірах та службовому підробленні в залежності від розміру викрадених грошей кожною (ч. 3, 4 ст. 191, ч.2 ст. 366 КК України). Їм загрожує позбавлення волі на строк до 8 років. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ