"Київхліб" виготовлятиме вдвічі більше соціального хліба


У київських продовольчих магазинах контролюватимуть наявність соціального хліба.

Про це заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

"Учора торгівельні інспектори отримали доручення перевірити наявність достатньої кількості соціального хліба в усіх магазинах столиці. Відповідно до висновків інспекції ми збільшимо кількість хліба у тих магазинах, де це необхідно, а "Київхліб", у свою чергу, вироблятиме більше такої хлібопродукції. Попередньо ми домовились, що підприємство вироблятиме вдвічі більше соціального хліба для столиці", - повідомив він.

До соціальних сортів хліба відносяться: батон "Нива", хліб "Український домашній", хліб "Богданівський", "Пшеничний традиційний", "Печерський", "Арнаут".

Голубченко також підкреслив, що завдяки домовленостям міської влади з Аграрним фондом України, борошно для виготовлення соціальних сортів хліба закуповується за здешевленою ціною, що і дозволяє не змінювати ціну на хліб масового вжитку (соціальний). Наразі борошна закуплено у кількості, яка дозволить виготовляти соціальні сорти хлібобулочних виробів упродовж усього 2013 року, до наступного урожаю зерна.

"Позиція київської влади непорушна – ціна на соціальний хліб збільшуватися не повинна", – наголосив заступник голови КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ