Столичний Гідропарк на межі знищення?



Типова картина для Гідропарку: зрізані дерева, капітальні недобуди...

Найбільша столична зона відпочинку – Гідропарк – може зникнути через незаконну варварську забудову, засмічення і знищення дерев.

Про це пише Голос України.

Попри обіцянки чиновників навести порядок, демонтувати ларьки і наливайки у Гідропарку, останніх навпаки з кожним роком стає все більше.

Більше того, чимала частина території зони відпочинку обнесена парканами, через які не можна пройти до води і з-за яких охоронці наголошують, що це "приватна власність".

Зокрема, Гідропарк роздерибанили різноманітні ресторани, які не тільки захопили низку пляжів, набудували дерев’яних настилів, басейнів і причалів для катерів.

За даними видання, власники ресторанів не бояться знищувати Гідропарк, бо мають "дах" — хазяїна КП "Плесо".

Серед основних бід Гідропарку – знищення зелених насаджень, забудова берегів Дніпра його проток і заток клубами, котеджами, засмічення продуктами життєдіяльності закладів громадського харчування, ларьків та наливайок, а також автомобілі, які масово заїжджають у рекреаційну зону.  

До всього у розвиток Гідропарку ніхто не вкладає коштів.

Ще однією проблемою парку відпочинку газета називає відсутність каналізації і халатність торговців. Останні використовують для своєї діяльності примітивні вигрібні ями, фекалії з яких раз у раз витікають у Дніпро.

Котеджі у Гідропарку

Гідропарк знищується ще й через те, що влада не береться вирішувати цих проблем, закриває очі на забудову і лише створює видимість боротьби за збереження природи.

Vip-заклади, двері яких, за даними видання, відкривають не кожному 

Пропри численні статті у ЗМІ та заяви природоохоронців про незаконність забудови у Гідропарку, тут упродовж багатьох років продовжує красуватися капітальний триповерховий будинок біля самої станції метро "Гідропарк". Усі контролюючі органи у відповідях на запити називають його "павільйоном для сезонної торгівлі".

Капітальні будівництва і недобуди 

Нічого не сталося й з п’ятьма незаконно встановленими котеджами-зрубами на території човнової станції "Фрегат". До речі, в цій затоці нещодавно незаконно зведено ще один причал для плавзасобів.

Незаконний причал

Та сама історія з рестораном "Бора-Бора" та арт-готелем "Баккара", який не тільки встановлено з порушеннями законодавства, а вже й частину самого парку захопив.

 Незаконно пришвартовані "Баккара" і ще один плавучий ресторан. На задньому плані заклади громадського харчування без каналізації
Незаконне намивання піску у буквальному значенні знищує Гідропарк

Незважаючи на все це вдала не полишає надії повністю знищити Гідропарк, збудувавши тут до всього ще й Діснейленд. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ