У Києві знайшли 10 тисяч га вільної землі


Проект Генерального плану Києва передбачає будівництво нових об'єктів за рахунок вивільнених територій, а не методом ущільнення.  

Про це заявив начальник комунальної організації "Інститут Генплану Києва" Сергій Броневицький, повідомляє прес-служба організації.   

"Нове будівництво у Києві вестиметься не методом ущільнення, як дехто вважає, а, за рахунок нових вивільнених територій, хоча в Києві щільність забудови і щільність населення в півтора-два рази нижча, ніж, приміром, у інших містах Європи та Москві", - сказав він.

Броневицький додав, що аналіз територіальних ресурсів Києва, виконаний Інститутом Генплану, виявив понад 10 тисяч га внутрішньоміських територіальних ресурсів. Саме на них будуватимуть нове житло, об'єкти соціальної сфери, громадські і ділові центри, парки та сквери, транспортні розв'язки, інженерні споруди.

"Тільки близько 1 тисячі га цінної міської території займають ділянки боксових гаражів, які на перспективу також можна розглядати як міський територіальний ресурс. Ще 1,2 тисячі га – території спецпризначення, це військові частини, яких не повинно бути в такому обсязі у столиці", - сказав чиновник.

Також, за словами Броневицького можна забудувати території сільгосппризначення, які  займають 2,7 тисяч га в межах міста.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ