Київ придумав, як покарати "Київхліб"


Київ створить власний резерв борошна, щоб уникнути залежності від хлібного монополіста столиці "Київхліб".

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

"Ми створимо резерв борошна, з якого вироблятимуть хліб на підприємствах області. Таким чином, ми створимо додаткову схему виготовлення хлібобулочних виробів, яка буде незалежною від дій хлібного монополіста ПАТ "Київхліб", - сказав він.

"Другим кроком з боку міської влади стане забезпечення необхідних умов для створення конкуренції на цьому ринку, що теж убезпечить киян від самовільних дій "Київхліба", – додав чиновник.

Крамаренко також пояснив, що сьогодні у Києві діє закон, який регулює ціни на продукти харчування, у тому числі і на хліб, а також передбачає норми рентабельності продукції.

Саме перевищення цих норм і стало підставою звернення до Антимонопольного комітету і Генеральної прокуратури.

"Якщо проаналізувати напрямки ціноутворення хлібобулочних виробів та взяти до уваги вартість основних енергоносіїв, то тут ми не бачимо підстав для підвищення ціни на хліб, адже вони останнім часом не дорожчали", – додав Крамаренко.

Як відомо, 12 листопада найбільший столичний виробник хліба ПАТ "Київхліб" підвищив ціни на хліб "Український столичний подовий" і батон нарізний "Київський" на 17% (68 копійок) і 9,7% (34 копійки) відповідно.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ