Мерія проситиме Генпрокуратуру розібратися з подорожчанням хліба


Київська влада наголошує, що підстав для подорожчання хліба немає.

Таку заяву зробив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, коментуючи подорожання хліба 12 листопада, повідомляє прес-служба КМДА.

"Ми вже неодноразово підкреслювали, що міська влада не бачить економічного підґрунтя для підвищення ціни на хліб. Особливо це стосується соціальних сортів хліба. Така ж позиція КМДА і щодо інших рецептурних сортів", - сказав він.

"Якщо "Київхліб" не перегляне свою цінову політику на споживчому ринку столиці, ми будемо змушені звернутися до Антимонопольного комітету та Генеральної прокуратури з проханням застосувати відповідні санкції до підприємства", – наголосив Голубченко.

Більше того, він додав, що КМДА робить усе можливе, аби не допустити підвищення цін на хлібну продукцію таким чином, щоб ПАТ "Київхліб" не зазнало фінансових втрат.

За словами Голубченка, згідно з проведеною нещодавно нарадою щодо стабілізації цін на хліб виробництва "Київхліба", було досягнуто домовленості з Аграрним фондом щодо постачання борошна для дочірніх підприємств акціонерного товариства за цінами, нижчими від ринкових.

"Але, не зважаючи на це, ПАТ "Київхліб" самостійно з 12 листопада підвищив ціни на хліб, які відносяться до продукції поліпшеної якості: "Український" столичний подовий вагою 0,95 кг з 4 гривень до 4,68 гривні та батон нарізний "Київський" вагою 0,5 кг з 3,50 гривні до 3,84 гривні", - нагадав чиновник.

"Київська влада вбачає за доцільне провести перевірку фінансового стану "Київхліба", який заявляє про скрутне економічне становище на підприємстві, а також перевірити ПрАТ "Київмлин" щодо обґрунтованості підвищення цін на борошно", – підкреслив Голубченко.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ